In: evenementen0

11 t/m 18 juni 2020 – Wheels on Tour goes Spain

8 dagen volledig verzorgde roadtrip door Noord-Spanje

Deze 8-daagse roadtrip is een avontuur door Galicië, de vergeten uithoek van Noord-Spanje. Het is een nog nauwelijks ontdekt schitterend en ruig natuurgebied met uitdagende bergpassen en lange witte kustlijnen. Vooral de afwisseling in omgeving maakt deze reis zo bijzonder, iedere dag is anders maar even prachtig en indrukwekkend om met je klassieker te verkennen. We rijden door verlaten Spaanse boerendorpjes, door de mooiste bossen met duizenden soorten groen en vol gas over de vele bergtoppen van de “Picos de Europa”. Galicië staat natuurlijk ook bekend om de beroemde pelgrimstocht naar het bedevaartsoord Santiago de Compostella, de St. Jacobsroute. Hoogtepunten zijn ook de prachtige Paradores waar we overnachten en verwend worden met Spaanse tapas, heerlijke gerechten en smaakvolle wijnen.

Deze roadtrip hebben wij in mei 2019 al eerder gereden met 30 equipes die de reis met een 9,1 hebben gewaardeerd. Een unieke kans om dit ongerepte deel van Noord Spanje te ontdekken met uw klassieker, volledig door ons tot in de puntjes verzorgd.

De Route

We vliegen op 11 juni 2020 gezamenlijk naar Bordeaux waar de auto’s klaar staan bij het vliegveld voor de start. Rond het middaguur rijden weg richting San Sebastian voor onze eerste overnachting. De route gaat verder door de prachtige uitgestrekte wijnvelden van La Rioja richting de kust aan de Golf van Biskaje. We doorkruisen diverse natuurparken zoals Ebro Canyon, bekend door haar indrukwekkende rotsformaties.

Hoogtepunt van deze roadtrip is het natuurpark “Picos de Europa” vol fantastische haarspeldbochten en enorme rotsformaties. We slapen in het hart van dit gebergte en rijden de volgende het park weer uit over het hoogste punt richting Santiago de Compostella. Die dag is de finish spectaculair te noemen, we parkeren alle auto’s op het centrale plein voor de bekende kathedraal, het eindpunt waar de pelgrims hun voettocht eindigen.

De laatste dag rijden we nog een prachtige route naar Baiona waar we finishen aan de kust in een prachtige oud Galicisch herenhuis midden in zee. Hier zien we onze laatste Spaanse zonsondergang en worden de auto’s geladen op transport. Op donderdag 18 juni vliegen we vanuit Porto terug naar Amsterdam.


Hotels & Diners

Zorgvuldig hebben wij diverse bijzondere hotels geselecteerd waar we tijdens deze roadtrip overnachten. We slapen in 4 verschillende Paradores, dit zijn luxueuze Spaanse staatshotels gelegen op prachtige locaties en in panden die veelal tot het Spaanse erfgoed behoren. Denk hierbij aan een prachtig gerenoveerd oud klooster, een Gallisch herenhuis met uitzicht op de oceaan en de bekende Parador midden op het centrale plein in Santiago de Compostella. Daarnaast overnachten we ook in meer moderne hotels, zowel tussen de wijnvelden van la Rioja en aan de kust bij San Sebastian en Santander. Voor ons staan kwaliteit en persoonlijke aandacht centraal in de keuze van hotels.

Deze rally zal volledig begeleid worden door een technisch team en er rijdt een bagagewagen mee die uw koffers vervoert van hotel naar hotel. Lex en Liesbeth rijden mee als organisatie om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt en aan alle details wordt gedacht. Alle deelnemers kunnen dus relaxen en volledig genieten van de routes, hotels en diners.

Prijs

√  €2.500,- per persoon (per equipe 2 personen op 1 kamer)
Optioneel:
√  €1.300,- transport van uw klassieker naar Bilbao en terug vanuit Porto
√ €600,- Vliegtickets 2 personen (Amsterdam – Bilbao/Porto – Amsterdam)
√ Totaal €6.900,- per equipe (2 personen)

Inschrijven

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag mee op deze reis? Reageer snel door een mail te sturen aan liesbeth@wheelsontour.nl om jullie deelname te bevestigen. Daarna ontvang je een inschrijfformulier om jullie inschrijving definitief te maken.

Wij kijken uit naar jullie reacties,

Met vriendelijke groet, Lex van Lammeren & Liesbeth Boomsma

Download hier de volledige reisbeschrijving