In: evenementen0

18  t/m 25 juni 2021 – Wheels on Tour goes Vogezen
8-daagse roadtrip door de Vogezen, de Elzas en het Moezeldal

 

We hebben ervoor gekozen om in het voorjaar van 2021 wat dichter bij te huis te blijven, daarom zijn de Franse Vogezen de ideale reisbestemming voor onze roadtrip van 8 dagen. Deze streek staat bekend om haar prachtige bergpassen, uitgestrekte bossen, ontelbare meertjes, beken en rivieren. De natuur in de Vogezen is op veel plaatsen nog veel wilder en oorspronkelijker dan in Nederland en België. Er komen veel plant en diersoorten voor die op veel plekken in Europa verdwenen of zeldzaam zijn geworden. En dat op maar 400 km vanuit Nederland!

Wheels on Tour goes les Vosges

De start is vlak onder Saarbrücken, waar we op vrijdag einde van de middag verzamelen. De volgende dag steken we gelijk het Regionaal natuurpark “Vosges du Nord” in, een heuvelachtig gebied vol uitgestrekte bossen en valleien. We overnachten 2 nachten in Obernai, een middeleeuws stadje vol traditionele vakwerkhuizen, stadswallen en een historisch centrum. Het ligt op de wijnroute van De Elzas en aan de voet van de Vogezen, een prachtige uitvalsbasis voor onze routes. Onze volgende stop is vlak onder Colmar waar we wederom 2 nachten verblijven en de omgeving van Regionaal natuurpark “Ballons des Vosges” verkennen. Hier rijden we de bergpassen van de “Petit Ballon” en de “Grand Ballon” tot een hoogte van 1.424 meter. Ook bieden we de mogelijkheid om de indrukwekkende Bugatti verzameling van de gebroeders Schlumpf te bezoeken in het Cité de l’Automobile in Mulhouse. Er is geen andere plaats ter wereld waar je zoveel Bugatti’s in uitzonderlijke goede staat kan bewonderen, een must-see voor de “petrolheads”!

Tour goes les Vosges

In 2 dagen rijden we weer noordwaarts om af te sluiten in het prachtige en romantische Moezeldal in Duitsland, waar je na iedere bocht wordt verrast door idyllische wijndorpen en uitgestrekte wijnvelden. Hier genieten we op donderdagavond in een geweldig kasteel van onze laatste avond waarna iedereen op vrijdag weer huiswaarts keert.

Wij hopen voor 2021 dat het Corona virus meer onder controle is, het genieten in uw eigen klassieker is nog steeds een veilige manier van reizen en de wereld ontdekken. Graag ontvangen wij uw aanmelding voor deze schitterende roadtrip vol bergpassen, donkere bossen, historische dorpjes en veel gezelligheid.

Tour goes les Vosges

U kunt alvast een plaats reserveren door een mail te sturen aan liesbeth@wheelsontour.nl en u komt op de voorlopige deelnemerslijst. U ontvangt als eerste de uitgebreide reisbeschrijving en het inschrijfformulier om hierna uw inschrijving definitief te maken.

Note: Het programma is ten alle tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

www.wheelsontour.nl


Tour goes les Vosges