In: evenementen0

5  t/m 9 mei 2021 – Wheels on Tour goes Champagne

5-daagse roadtrip door de Franse Champagnestreek en de Belgische Ardennen

Deze sprankelende 5-daagse roadtrip neemt ons mee door de uitgestrekte en contrastrijke natuur van de Franse Champagne. Deze omgeving kenmerkt zich door oneindige wijngaarden, glooiende weilanden en historische middeleeuwse stadjes. Het is ook een kennismaking met stille dorpen, het gemoedelijke Franse platteland met wuivende graanvelden en hardwerkende champagneboeren.

Wheels on Tour goes Champagne


De start is op woensdagmiddag in Valenciennes in Noord-Frankrijk, zo’n 3 uur vanaf Utrecht en 2 uur vanaf Antwerpen. De volgende dag rijden we via Laon naar Reims, de champagnehoofdstad, waar we 2 nachten verblijven in een fantastisch 5-sterren hotel in de binnenstad. We ontdekken de prachtigste champagne routes van deze streek, bezoeken historische stadjes zoals Troyes en gaan zeker op bezoek bij een bekend champagnehuis voor een proeverij.

Op zaterdag rijden we door het schitterende Regionaal park van de Ardennen weer noordwaarts. Dit is een zeer bosrijk gebied vol veenmoerassen, steile rotsen en beekjes. Deze streek vol tradities en cultuur staat ook bekend om haar vele kerken, kastelen en burchten. Na een overnachting in de buurt van Dinant rijden we op zondag door het schitterende bloesemgebied van Haspengouw, één van de grootste fruitstreken van Europa. In deze periode is dit een kleurrijke bloesemzee van duizenden fruitbomen. We finishen in de buurt van Maastricht voor een uitgebreide culinaire lunch om dit schitterende weekend mee af te sluiten.

Wheels on Tour goes Champagne

Wij hopen voor 2021 dat het Corona virus meer onder controle is, het genieten in uw eigen klassieker is nog steeds een veilige manier van reizen en de wereld ontdekken. Graag ontvangen wij uw aanmelding voor deze sprankelende roadtrip vol prachtige wijnvelden, historische dorpjes, heerlijke bubbels en veel gezelligheid.

U kunt alvast een plaats reserveren door een mail te sturen aan liesbeth@wheelsontour.nl en u komt op de voorlopige deelnemerslijst. U ontvangt als eerste de uitgebreide reisbeschrijving en het inschrijfformulier om hierna uw inschrijving definitief te maken.

Note: Het programma is ten alle tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

www.wheelsontour.nl

Wheels on Tour goes Champagne