In: verkocht0

SPECIFICATIES

Prijs: verkocht naar Frankrijk
Bouwjaar: 1971
Afgelezen km stand: 41.972 miles
Chasisnummer: 1291508
Body: 2 door Traveller
Kleur buitenzijde: Aqua
Kleur binnenzijde: zwart skai
Velgen: Stalen velgen met wieldoppen
Motor specificatie: 4 cilinder lijn motor
Motor inhoud: 1.098 cc
Motor vermogen: 50 PK
Versnellingsbak: 4 versnellingen hand geschakeld

Te koop 1970 Morris Minor Traveller (Serie V) in de kleur Aqua met een zwart interieur en de prachtige houtdelen aan de buitenzijde. Uitgevoerd met de 1.098 cc motor met 50PK en 4 versnellingen handgeschakelde versnellingsbak

De Morris Minor was een automodel van de Britse autofabrikant Morris Motors Ltd., dat op 20 september 1948 werd gepresenteerd in het Earls Court Exhibition Centre in Londen. Het model, dat in het Verenigd Koninkrijk de bijnaam “Moggy” heeft, geldt als “typisch Engels” en is een gewild model onder liefhebbers van oldtimers.

De naoorlogse Morris Minor was ontworpen door Sir Alec Issigonis (1906-1988). Zijn doel was met de Morris Mosquito (zoals het prototype aanvankelijk heette) een goedkope en kleine gezinsauto te ontwikkelen met het comfort van duurdere modellen.

Er zijn verschillende versies van de Morris Minor gemaakt. De allereerste in 1948 was een 2-deurs personenauto, met de koplampen nog naast de grille (Lowlight). Later is dit veranderd en zijn deze naar de spatborden verplaatst. Al snel kwamen er ook een vierdeurs sedan en een cabriolet (de Tourer) uit. In 1953 volgden de Traveller (met houten achterkant) en twee bedrijfsauto’s: de Pick-up met open laadbak en de Van bestelwagen met gesloten achterkant.

In 1971 werd de laatste Morris Minor geproduceerd, er zijn van 1948 tot 1971 in totaal 1.532.223 Morris Minors geproduceerd, waarvan 204.279 Travellers.

Zover bij ons bekend is deze Morris Minor Traveller nieuw geleverd in Engeland en in augustus 1990 voor de eerste maal in Nederland geregistreerd. De eerste Nederlandse eigenaar was een familie uit Wassenaar en heeft de auto in november 1994 verkocht aan een andere Wassenaarse familie welke de Traveller voor 26 jaar in hun bezit hebben gehad.

Het bijzondere verhaal bij deze Morris Minor is dat deze familie uit Wassenaar in 1996 de Morris naar een houtspecialist bracht om het houtwerk na te laten zien. Ze spraken af dat  het geen haastklus zou worden en dat de houtbewerker de tijd kreeg om het netjes te maken. Het verhaal is dat de houtbewerker 25 jaar later belde dat de auto klaar stond en opgehaald kon worden.

De familie heeft in 2019 de Morris technisch helemaal laten nagezien en APK klaar gemaakt en daarna te koop aangeboden. Tussen 1995 en 2020 is er slechts 900 miles met deze Traveller gereden, hij heeft altijd netjes door binnen gestaan en is nog in een mooie staat. Chroomwerk is nog origineel en heeft sporen van gebruik, lakwerk is in het verleden opnieuw gespoten en ziet er netjes uit met kleine sporen van gebruik. Er is een verkoopmap aanwezig bij deze Morris Minor met daarin facturen, apk keuringsrapporten en oude kentekenpapieren.

Deze Morris Minor Traveller is een mooie rijders auto, met een fantastische kleur, motor loopt zeer netjes en het is een hele fijne auto voor iemand die niet een concours auto zoekt maar voor een leuke prijs een mooie Morris Minor Traveller wil kopen.

Deze Morris staat bij ons in de showroom. Als u meer informatie wenst of een afspraak wil maken kunt u contact opnemen met Lex van Lammeren via lex@wheelsbylex.nl of 0031-611-508738. Ik hoor graag van u.