In: verkocht0

SPECIFICATIES

Prijs: verkocht
Bouwjaar: 1947
Afgelezen km stand: 18.381 miles
Chasisnummer: TC3851
Body: Cabriolet
Kleur buitenzijde: Old English White
Kleur binnenzijde: Groen leder
Velgen: Zilver gespoten spaakwielen
Motor specificatie: 4 cilinder lijn motor
Motor inhoud: 1.250 cc
Motor vermogen: 55 PK
Versnellingsbak: 4 versnellingen handgeschakeld

Te koop zeer goed rijdende MGTC in een prachtige kleurcombinatie Old English White aan de buitenzijde met een groen lederen interieur aan de binnenzijde. Deze MGTC is in het verleden volledig gerestaureerd en is sinds 2000 in Nederland geregistreerd.

De eerste Nederlandse eigenaar, wonend in Amsterdam heeft de auto gehad van 2000 tot 2011 en heeft daar ongeveer 5.400 miles mee gereden. De huidige eigenaar heeft de TC in juli 2011 gekocht en heeft er ongeveer 13.000 miles met veel plezier mee gereden. De auto is altijd zeer goed onderhouden door MG specialisten en de facturen hiervan zijn aanwezig in onze verkoopmap.

De volgende opties zijn gemonteerd, mistlamp en claxon op badgebar aan de voorzijde, 2 buitenspiegels, startonderbreker, massa schakelaar, zonneklep, mohair tonneaucover en losse zijramen.

De MGTC was het eerste naoorlogse model dat in 1945 geïntroduceerd werd. De TC was gebaseerd op de vooroorlogse MGTB. De MGTC werd bewonderd en veelal gekocht door Amerikaanse soldaten die op het punt stonden naar Amerika terug te keren. Dit soort kleine sportwagentjes kende men in Amerika niet en hierdoor ontstond er een enorme vraag naar MGTC in Amerika. Alle MG TC’s zijn rechts gestuurd, hadden bladvering rondom, 19inch spaakwielen, losse koplampen, neerklapbare voorruit en een 55Pk viercilinder motor. In 1950 werd de MGTC opgevolgd door de MGTD.

Deze MGTC staat niet bij ons in de showroom. Als u meer informatie wenst of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Lex van Lammeren, via lex@wheelsbylex.nl of 0031-611-508738. Ik hoor graag van u.