In: verkocht0

SPECIFICATIES

Prijs: € 152.000,-
Bouwjaar: 1967
Afgelezen km stand: 24.460 miles
Chasisnummer: 1E15281
Body: Roadster
Kleur buitenzijde: Opelescent Silver Grey
Kleur binnenzijde: Blauw leder
Velgen: Chromen spaakwielen
Motor specificatie: 6 cilinder
Motor inhoud: 4.235 cc
Motor vermogen: 265 PK
Versnellingsbak: 4 versnellingen

Te koop Jaguar E-type Serie 1 Roadster 4.2 in de kleur Opelescent Silver Grey met een blauw lederen interieur en een zwarte mohair softtop. Deze Jaguar E-type is gebouwd op 5 april 1967 en verscheept op 21 april 1967 naar Copenhagen in Denenmarken. Er is kopie van een handgeschreven document aanwezig van de Deense Jaguar Importeur Sommer dat deze Jaguar geleverd is aan twee mannen van de Thule Airbase op Groenland.

Thule Air Base is een luchtmachtbasis van de United States Air Force en is eigendom van de Verenigde Staten. De basis ligt in Groenland en valt buiten Groenlands overheidsgebied.

De Jaguar E-type Serie 1 werd in Europa geïntroduceerd op 15 maart 1961 op de Autosalon van Geneve en in de Verenigde Staten in april 1961 op de autosalon van New York. Toen de auto voor het eerst getoond werd noemde Enzo Ferrari het de mooiste auto ooit.

De E-type was ontworpen als een twee-zitter Coupé (FHC) en een tweezitter roadster (OTS). De Series 1 kreeg een 3,8 liter 6 in lijn motor die van de Jaguar XK150S kwam. In 1964 werd de cilinderinhoud opgetrokken tot 4,2 liter. De Series 1 had een topsnelheid van 241 km/u.

Alle E-types kregen onafhankelijke wielophanging en bekrachtigde schrijfremmen op de vier wielen, twee ongewone voorzieningen voor die tijd. De 3,8 liter versies hadden met leer beklede kuipstoelen, een centraal geplaatst instrumentenpaneel van aluminium, dat vanaf 1963 in vinyl en leder werd uitgevoerd.

De 4,2 liter versies hadden comfortabelere stoelen, verbeterde remmen en elektronica en een gesynchroniseerde de eerste versnelling. Beide uitvoeringen hadden gesloten koplampen. In 1966 werd ook een 2+2 coupéversie toegevoegd. Deze had een verlengde wielbasis en kon verkregen worden met een automatische versnellingsbak. Eind 1967 werd de Jaguar E-type Serie 1 opgevolgd door de Jaguar E-type Serie 1,5 welke weer opgevolgd werd door de Serie 2 en uiteindelijk de Serie 3 met V12 motor.

Deze Jaguar E-type Serie 1 roadster is tussen 2016 en 2018 in Nederland volledig gerestaureerd, in onze verkoopmap is een heel overzicht van deze restauratie aanwezig. Werkelijk alles is gedaan om de auto in deze staat te krijgen. Na restauratie is er ongeveer 800 kilometer met deze E-type gereden.

Recentelijk is deze E-type helemaal nagezien door Jaguar Specialist Real Car Restoration en hebben we de originele achteras vervangen voor differentieel met een lange overbrenging, waardoor je nu ook met weinig toeren op de snelweg kan rijden. Dit is een zeer fijne aanpassing. Tevens zijn de volgende opties gemonteerd, Aluminium radiator met twee koelfans, RVS uitlaatspruitstukken, een RVS uitlaat, een Moto-lita houten sportstuur en een mohair hood-cover.

Er is bij de auto aanwezig een verkoopmap met daarin rekeningen van uitgevoerde werkzaamheden en gekochte onderdelen, foto’s, een Heritage certificaat en een taxatierapport. Alles zeer goed gedocumenteerd.

Deze Jaguar E-type Serie 1 roadster 4.2 staat bij ons in de showroom. Als u meer informatie en gedetailleerde foto’s wenst of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Lex van Lammeren, via lex@wheelsbylex.nl of 0031-611-508738. Ik hoor graag van u.