In: Recent binnengekomen0

SPECIFICATIES

Prijs: Op aanvraag
Bouwjaar: 1957
Afgelezen km stand: 3.651 miles
Chasisnummer:
Body: convertible
Kleur buitenzijde: Ecosse Blue
Kleur binnenzijde: blauw leder
Velgen: spaakwielen
Motor specificatie: 6 cilinder
Motor inhoud: 4.235 cc
Motor vermogen: 180 PK
Versnellingsbak: 5 versnellingen handgeschakeld

De jaguar C-type wordt beschouwd als 1 van de meest gewilde en meest legendarische sportwagens ooit gebouwd. De originele auto is een afgeleide van de XK120 en puur gebouwd om mee te racen. Jaguar bracht de originele C-type specifiek op de markt om de 24 uren van Le Mans te winnen en dat lukte meteen het eerste jaar in 1951.

Deze Jaguar C-type in de kleur Ecosse Blue met een blauw lederen interieur is in Engeland gebouwd met een aluminium body en een Jaguar 46 cilinder 4.2 liter motor. Uniek is dat deze C-type een Nederlands kenteken heeft. Recentelijk is er groot onderhoud aan de auto gedaan wat zeer goed gedocumenteerd is in de aanwezig verkoopmap.

Het rijden met deze C-type is een beleving, door het lage gewicht van nog geen 1.100 kg en het geweldige motorvermogen is het een bom op wielen en het geluid is zeer indrukwekkend. Dit is een unieke kans om een Jaguar C-type te kopen voorzien van een NL kenteken.

Deze C-type staat niet bij ons in de showroom. Als u meer informatie wenst of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Lex van Lammeren, via lex@wheelsbylex.nl of 0031-611-508738. Ik hoor graag van u.