In: Recent binnengekomen0

SPECIFICATIES

Price: verkocht in NL
Year: 1957
Milage: 3.651 mijl
Chasisnumber:
Body: Racer
Colour outside: Ecosse Blue
Colour inside: Blauw leer
Wheels: Spaakwielen
Engine specification: 6 cilinder
Engine capacity: 4.235 cc
Engine power: 180 PK
Gearbox: 5 versnellingen handgeschakeld

De Jaguar C-type wordt beschouwd als een van de meest gewilde en legendarische sportwagens ooit gemaakt. De originele auto is een afgeleide van de XK120 en alleen gebouwd om te racen. Jaguar bracht de originele C-type specifiek op de markt om de 24 uur van Le Mans te winnen en het was succesvol in het eerste jaar van 1951.

Deze Jaguar C-type Recreation in de kleur Ecosse Blue met een blauw lederen interieur is gebouwd in Engeland met een aluminium carrosserie en een 4.2 liter 6 cilinder Jaguar motor. De bijzonderheid is dat dit type C een Nederlands kenteken heeft. Recent is er een groot onderhoud aan de auto uitgevoerd wat zeer goed gedocumenteerd is in dit verkoopdossier.

Het rijden met dit type C is een belevenis, door het lage gewicht van nog geen 1100 kg en het grote vermogen van de motor is het een bom op wielen en is het geluid erg indrukwekkend. Dit is een unieke kans om een ​​Jaguar Type C met Nederlands kenteken te kopen.

Deze Jaguar Type C staat niet bij ons in de showroom. Voor meer informatie, detailfoto’s of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Lex van Lammeren via lex@wheelsbylex.nl of 0031-611-508738. We zijn zeer goed bereikbaar vanaf de luchthavens van Amsterdam of Eindhoven. Ik kan niet wachten om van je te horen.