In: 0

SPECIFICATIES

Prijs: € 89.500,-
Bouwjaar: 1953
Afgelezen km stand: 5.909 miles
Chasisnummer: 669084
Body: Fixed Head Coupe
Kleur buitenzijde: Lavender Grey
Kleur binnenzijde: Rood leder
Velgen: rood gespoten spaakwielen
Motor specificatie: 6 cilinder in lijn
Motor inhoud: 3.442 cc
Motor vermogen: 190 PK
Versnellingsbak: 4 versnellingen  handgeschakeld

Te koop prachtige 1953 Jaguar XK120 FHC in de originele kleur Lavender Grey  met een rood lederen interieur, in deze kleurstelling is deze Fixed Head Coupe nieuw geleverd door de Engelse dealer Newsome’s in coventry aan de firma Adkins & Thomas uit Alcester. In totaal zijn er 195 coupe’s gebouwd tussen 1951 en 1954 en is het heel bijzonder dat wij een originele rechts gestuurde coupe aanbieden. Er is een Heritage certificaat aanwezig en het ingeslagen motornummer komt overeen met het certificaat en het originele identificatie plaatje is ook nog gemonteerd in het motorcompartiment.

In 2001 is deze Fixed Head Coupe gekocht door de huidige eigenaar en is de body off restauratie begonnen. Plaatwerk van de body en het volledig strakmaken en spuiten ervan is gedaan door de firma Eastend in Uithuizen. Het lakwerk is nog steeds in een zeer goede conditie. Groot deel van de opbouw is uitgevoerd door Lex Classics. Rekeningen hiervan zijn aanwezig. Na restauratie is er ongeveer 10.000 km met de Jaguar gereden.

Zover bekend heeft deze XK120 FHC tot voor zijn restauratie altijd in Engeland gereden. Een kopie van het laatste Engelse kenteken is aanwezig en de Engelse eigenaar uit Dover heeft de XK in 1981 gekocht en tot 2001 in zijn bezit gehad. Volgens de papieren in de kleur zwart, zoals de auto voor restauratie ook was. Tijdens de restauratie is deze weer in zijn originele kleur stelling gerestaureerd. Als modificatie zijn de voorremmen omgebouwd naar schijfremmen verder is de XK volgens originele specificatie opgebouwd.

Dit is een unieke kans om een van de 195 gebouwde XK120 FHC rechts gestuurde auto te kopen. Als u meer informatie wenst of een afspraak wilt maken kunt u contact opnemen met Lex van Lammeren, via lex@wheelsbylex.nl of 06-11508738. Per WhatsApp altijd bereikbaar. Ik hoor graag van u.