In: Recent binnengekomen0

SPECIFICATIES

Prijs: € 17.950,-
Bouwjaar: 1978
Afgelezen km stand: 211.557 km
Chasisnummer: 2P50265BW
Body: 4 deurs long wheel base
Kleur buitenzijde: Maroon
Kleur binnenzijde: Dark Olive leer
Velgen: Stalen chromen velgen
Motor specificatie: V12
Motor inhoud: 5.343 cc
Motor vermogen: 290 PK
Versnellingsbak: automaat

Te koop Daimler Double Six Vanden Plas in de meest gewilde Serie 2 uitvoering met zwart vinyl dak, getint glas, chromen bumpers en een zeer luxe interieur.

Deze Double Six is gebouwd op 21 juni 1977 en daarna verscheept naar Nederland en verkocht aan de eerste eigenaar dhr. Groenendijk uit Heerlen. Deze Daimler is geleverd in de kleur Silver Sand Metallic maar dat vond de eerste eigenaar geen mooie kleur daarom heeft hij de nieuwe auto gelijk in de huidige kleur laten spuiten. De Daimler is als nieuwe auto in de kleur rood geregistreerd op het kenteken.

In 1985 verkocht de eerste eigenaar de Daimler aan dhr. Bohn uit Son met een kilometerstand van 63.377 km. Dhr. Bohn had een kledingzaak en gebruikte de auto zowel prive als zakelijk en deze werd in de jaren 80 en 90 onderhouden door Jaguar specialist Frans van Engelen in Oirschot.

Op 16 oktober 1993 werd de Daimler te koop aangeboden in de telegraaf en werd in opdracht van de tweede eigenaar verkocht door garage bedrijf Hans Caris uit Breugel. De Huidige eigenaar kocht de Double Six bij garage Caris met een kilometerstand van 187.000 km en heeft de auto nu 16 jaar in zijn bezit en heeft er in die periode ongeveer 24.000 km mee gereden.

Sinds 2003 wordt de auto onderhouden door Real Car Restoration in Ochten. In 2006 is de Daimler helemaal technisch klaargemaakt en in 2007 heeft de huidige eigenaar Route 66 gereden in Amerika. Deze Daimler is zeer goed gedocumenteerd, zeer veel oude rekeningen, Apk keuringsrapporten, taxatierapporten en een Heritage certificaat zijn aanwezig in onze verkoopmap, plus de originele Nederlandstalige instructieboekjes.

Het dak is uitgevoerd in zwart Éverflex’vinyl, het interieur is nog volledig origineel en heeft de juiste hoeveelheid patina. De Daimler is uitgevoerd met de volgende opties: elektrische ramen voor en achter, airconditioning, getint glas, automaat, van binnenuit bedienbare spiegels, mistlampen aan de voorzijde en een originele periodieke Blauwpunkt radio met afstandsbediening.

Deze Daimler Double Six Vanden Plas staat niet bij ons in de showroom. Als u meer informatie wenst of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Lex van Lammeren, via lex@wheelsbylex.nl of 0031-611-508738. Ik hoor graag van u.