In: verkocht0

SPECIFICATIES

Prijs: gereserveerd
Bouwjaar: 1964
Afgelezen km stand: 16.294 km
Chasisnummer: HBJ7L24457
Body: Cabriolet
Kleur buitenzijde: Ice blue
Kleur binnenzijde: Donker blauw
Velgen: Zilver gespoten spaakwielen
Motor specificatie: 6 cilinder in lijn motor
Motor inhoud: 2.912 cc
Motor vermogen: 131 PK
Versnellingsbak: 4 versnellingen met overdrive

Te koop Austin Healey MKIIa (BJ7) welke aangepast is zodat lange personen ook in een Healey kunnen rijden.

Deze MKIIa is volgens het aanwezige Heritage certificaat gebouwd in juni 1963 en op 5 juli 1963 verscheept naar de Amerikaanse dealer Nuffields Exports Limiteed for Charleston USA. Het Heritage certificaat bevestigd dat deze Healey nog altijd zijn originele kleurcombinatie heeft en dat het motor en bodynummer ook overeenkomen met dit certificaat.

In januari 1961 werd de Austin Healey MKIIa model BJ7 geïntroduceerd, dit was de eerste productie Healey met draairamen en een makkelijke kapcostructie waarbij je met een makkelijke handeling de softtop eenvoudig oven en dicht kon doen. Tevens heeft de MKIIa nog het mooie lederen dashboard van de vroegere Healey’s. In oktober 1963 wordt de Austin Healey MKIII geïntroduceerd welke voorzien was van een houten dashboard

Deze MKIIa is 2009 geïmporteerd vanuit Amerika, de auto was zeer goed rijdend, fantastisch mooi plaatwerk maar het lakwerk was verouderd. In 2011 kocht de huidige eigenaar de Healey en heeft Lex Classics opdracht gegeven om de auto volledig over te spuiten en om de linker vloerplaat te laten verlagen zodat hij goed in de Healey kon zitten en rijden, de man is 192 cm lang. De aanpassing van de vloer en het spuitwerk is uitgevoerd door Collector Cars in Hank. Spuitwerk is van zeer hoge kwaliteit. Van deze werkzaamheden zijn facturen en foto’s aanwezig.

De volgende opties zijn gemonteerd: Grotere remklauwen aan de voorzijde, rembekrachtiger, kilometerteller, hoodcover, tonneaucover, RVS uitlaat, zilver gespoten spaakwielen, chromen vleugelmoeren, aluminium kleppendeksel, K&N luchtfilters en een badgebar met twee verstralers.

Deze Austin Healey MKIIa staat bij ons in de showroom. Als u meer informatie en gedetailleerde foto’s wenst of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Lex van Lammeren, via lex@wheelsbylex.nl of 06-11 508 738. Ik hoor graag van u.