In: Recent binnengekomen0

SPECIFICATIES

Prijs: € 59.500,-
Bouwjaar: 1959
Afgelezen km stand: 75.098 miles
Chasisnummer: BN4-LO/76733
Body: 4 seater cabriolet
Kleur buitenzijde: Ice Blue on white
Kleur binnenzijde: Donker blauw
Velgen: Chromen spaakwielen
Motor specificatie: 6 cilinder in lijn motor
Motor inhoud: 2.639 cc
Motor vermogen: 135 PK
Versnellingsbak: 4 versnellingen met overdrive

Te koop Austin Healey 100-6 (4 zitter) BN4 uitvoering, gebouwd op 10 februari 1959  daarna verscheept naar Amerika. Deze Healey is uitgevoerd in de prachtige kleur Ice Blue met witte zijflanken, een 6 cilinder lijn motor en een 4 versnellingen handgeschakelde versnellingsbak met overdrive. Er is een Heritage certificaat aanwezig in onze verkoopmap, deze 100-6 is zeer goed gedocumenteerd.

In 1998 is deze Healey geïmporteerd vanuit Arizona, USA en daarna body off gerestaureerd. In 2004 was de restauratie klaar en is de Healey voorzien van een Nederlands kenteken.

De huidige eigenaar heeft de Austin Healey in 2013 bij Lex Classics gekocht en er veel mooie toertochten in binnen en buitland meegereden, in totaal ongeveer 30.000 km. Er is een gedocumenteerde kilometerregistratie aanwezig.

De laatste jaren is deze 100-6 BN4 onderhouden door een Healey specialist Wim Janzen in Herwijnen, rekeningen hiervan zijn aanwezig. Recentelijk hebben wij de bumpers gedemonteerd en de rozetten op de achterzijde en verstralers aan de voorzijde gemonteerd, hierdoor heeft de Healey een veel sportievere uitstraling. Indien gewenst kunnen de bumpers ook weer terug gemonteerd worden.

De volgende opties zijn gemonteerd: 15 inch chromen spaakwielen, RVS kofferrekje, RVS uitlaat, Mohair softtop, Mohair tonneaucover, losse zijramen, elektronische ontsteking, Aluminium kleppendeksel, schijfremmen aan de voorzijde, verstralers aan de voorzijde, sleepoog aan de voorzijde, kunststof 5 blads koelfan op waterpomp en een kenlowfan voor de radiator.

Er is bij de auto aanwezig een verkoopmap waarin een groot deel van de historie van de auto omschreven staat, rekeningen van uitgevoerde werkzaamheden, restauratiefoto’s, een Heritage certificaat, oude USA kentekendocument en oude taxatierapporten. Alles zeer goed gedocumenteerd

Deze Austin Healey 100-6 staat bij ons in de showroom. Als u meer informatie en gedetailleerde foto’s wenst of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Lex van Lammeren, via lex@wheelsbylex.nl of 0031-611-508738. Ik hoor graag van u.