In: Recent binnengekomen0

SPECIFICATIES

Prijs: gereserveerd
Bouwjaar: 1971
Afgelezen km stand: 1.624 km
Chasisnummer: WK1007
Body: 2 deurs cabriolet
Kleur buitenzijde: Rood / zwart
Kleur binnenzijde: Bordeaux leder
Velgen: Chromen spaakwielen
Motor specificatie: V8
Motor inhoud: 5.733 cc
Motor vermogen: 375 PK
Versnellingsbak: 4 versnellingen handgeschakeld

Te koop prachtige Auburn 866 Glenn Pray Speedster. Dit fantastische model is in 1971 gebouwd door Glenn Pray from Broken Arrow Oklahoma USA. Volgens kenners zijn de auto’s gebouwd door Pray het meest authentiek en hebben deze veel overeenkomsten met de originele modellen.

Glenn Pray kocht in 1960 de naam rechten voor de Auburn, Cord and Duisenberg company en starten in 1966 de ontwikkeling van de tweede generatie Auburn Speedsters. De originele Speedsters waren op dat moment zo duur geworden, meer dan een half miljoen dollar dat deze voor de gewone man (Glenn Pray was een onderwijzer) niet meer te betalen waren. Daarom ontwikkelde hij een tweede generatie Auburn Speedster die één tiende van de prijs koste van een originele auto. 

In 1968 werd de Auburn Speedster door Glenn Pray weer in productie genomen en kreeg deze de naam Auburn 866 Speedster, 8 staat voor Auburns 8 cilinder serie motoren en 66 staat voor 1966 het moment dat de ontwikkeling startte voor dit model. In 1981 kreeg Glenn Pray gezondheidsproblemen en stopte de productie van de tweede generatie auto’s.

De Auburns van Glenn Pray kenmerkten zich door twee functionele uitlaatpijpen aan iedere zijde van de motorkap, een softtop frame dat eenvoudig in en uit te klappen is, hoogwaardige polyester body’s en big block motoren.

Deze 866 Glenn Pray Speedster is in 1982 ingevoerd in Nederland en op kenteken gezet, in de jaren 80 reed deze auto regelmatig over de Amsterdamse wallen en was de eigenaar een Amstedamse penoze. De auto was groen metallic van kleur en alle chroomdelen waren verguld. In 1992 kocht de huidige eigenaar de Auburn van de weduwe.

In 2002 en 2003 is de body van de auto volledig gedemonteerd en zijn alle delen door Harry Frens in Nunspeet gespoten in de prachtige zwart met rood kleur combinatie, het spuitwerk is nog steeds van zeer hoge kwaliteit. Tevens zijn alle chroomdelen in Engeland opnieuw verchroomd en is het lederen interieur en softtop opnieuw bekleed door Cools in Eindhoven.

In de afgelopen 16 jaar is er af en toe met mooi weer met de Auburn gereden, we hebben een uitgebreide informatiemap bij de auto, met rekeningen, foto’s van de restauratie en taxatierapporten. Dit is een unieke kans om een originele Glenn Pray Speedster te kopen die voorzien is van een Nederlands kenteken.

Deze Auburn Speedster staat niet bij ons in de showroom. Als u meer informatie en gedetailleerde foto’s wenst of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Lex van Lammeren, via lex@wheelsbylex.nl of 0031-611-508738. Ik hoor graag van u.